Zon

Alles ziet er anders uit als de zon schijnt. Fietsen glimmen harder, fietsbenen lijken bruiner en fietsvrouwen lijken nog mooier. Tijdens de 30e SportvoedingWebshop Tecklenburg Rundfahrt scheen de zon volop. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie dag.

De weken voor de tocht waren best spannend. De Duitse autoriteiten hadden niet zoveel zin in wederom een horde losgeslagen Nederlandse fietsers. We snappen dat best. Gelukkig hebben we met z’n allen bewezen dat het ook anders kan. Ja, we hebben klachten gekregen over fietsers. Met name hen die rijen dik langs ambulance en politie reden en daarbij alle regels van het verkeer en het fatsoen aan hun mooie Sidi’s lapten. We hebben ook positieve geluiden gehoord. Van onze deelnemers, maar ook van onze vrijwilligers. En van onze Duitse collega-fietsvereniging die wij – in het kader van ons 30 jarig jubileum – een cheque ter waarde van 650 euro hebben overhandigd. Datzelfde hebben we gedaan aan Stichting Vang je Droom, een stichting die kinderen helpt hun – soms onhaalbaar lijkende – dromen te realiseren.

De tocht is goed verlopen. Natuurlijk, niet alle 3.000 fietsers lukt het om zonder kleerscheuren de finish te bereiken. Enkele deelnemers zullen nog wel een paar nachtjes last hebben gehad van plakkende lakens. Ook de deelnemer die iets voorbij Bad Iburg zwaar ten val kwam, is enkele dagen later uit het ziekenhuis ontslagen. We hebben hem – en zijn geschrokken eerstehulpers – uitgenodigd voor de komende editie. Onze tocht is te mooi om een slechte herinnering te blijven.

Als organisatie zijn we dik tevreden. Tevreden met het aantal deelnemers, tevreden met onze keuzes voor bijvoorbeeld de bezemwagen en vooral dik tevreden over de inzet van onze vrijwilligers en jullie enthousiasme. We hebben het al vaker geschreven, maar daar doen we het voor. Als we ’s middags over het terras lopen en daar al die vermoeide, maar blije koppen van stoere mannen en vrouwen zien dan kunnen we alleen maar trots zijn. Dat willen we graag met jullie delen.

Onze commissie bestaat uit fietsers. De een iets fanatieker dan de ander. We hebben allemaal een ding gemeen…onze motivatie om ieder jaar een topevenement te organiseren. En dus zijn we inmiddels al weer maanden bezig met de organisatie van de 31e editie. We gaan weer dingen veranderen en proberen de tocht nog leuker, mooier, beter en veiliger te maken. Hoe we dat doen, lees je de komende maanden op onze site. Vanaf 1 januari kun jij weer inschrijven! We zien je graag terug op 12 mei 2018.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×