Tom Boonen!

Wielrenners zijn individualisten. Sommigen noemen wielrenners a-sociaal, maar zover willen we echt niet gaan. Natuurlijk, voetballers zijn socialer. Samen trainen, samen douchen en daarna samen (liters) bier drinken. Volleybalsters zijn nog socialer. Die knuffelen elkaar na ieder punt en wie wel eens naar een volleybalwedstrijd heeft gekeken, weet dat er heel wat afgeknuffeld wordt tijdens zo’n potje. Wielrenners daarentegen zijn vaak alleen. Alleen trainen, alleen afzien, alleen mopperen na de zoveelste lekke band in de regen. Wielrenners zijn ook een beetje gek. Prettig gestoord, maar wel een beetje gestoord. Gisteren gingen duizenden wielrenners in Limburg naar buiten, terwijl het bizar slecht weer was. Van dat weer waarvan je ruzie met Marianne Thieme krijgt, als je jouw hond uitlaat.

Wielrenners kunnen wel a-sociaal zijn. Maar niet dom. Wielrenners snappen namelijk best dat een rood stoplicht betekent dat je moet stoppen. En ook dat een fietspad niet alleen bedoeld is voor stadsfietsen, omdat er nu eenmaal geen racefiets op het bordje staat. Wielrenners snappen ook wel dat je middelvinger opsteken naar die twee mannen in die opvallende auto waar met koeieletters POLIZEI op staat, niet netjes is. Maar ach, in het heetst van de strijd…

We doen een dringend beroep op jullie. Al 30 jaar lang zijn we druk met het organiseren van de Tecklenburg Rundfahrt. Daar steken we verschrikkelijk veel tijd en energie in. En daar hebben we jullie hulp een beetje bij nodig. Hoe? Dat leggen we graag uit.

Onze route loopt grotendeels door zogenaamd verkeersarme wegen. Soms moeten we echter een stukje door de bebouwde kom of door een woonwijk. Spelende kinderen willen graag veilig op straat kunnen spelen, zonder omver te worden gekegeld door een stelletje fietsfanaten. En als het stoplicht bij het zebrapad een groen wandelend mannetje aangeeft, betekent dat vaak dat mensen veilig denken te kunnen oversteken. Voor de komende editie van de SportvoedingWebshop Tecklenburg Rundfahrt willen we jullie vragen daar rekening mee te houden. We zijn te gast bij onze Oosterburen. En zo behoren we ons ook te gedragen. Gasten zijn namelijk vaak dankbaar voor de gastvrijheid van hun gastheer/gastvrouw. Die houden zich aan de regels die gelden bij hun gastheer/gastvrouw thuis. Onze Oosterburen hechten daar erg veel waarde aan.

Als je op 27 mei weer onderweg bent met jouw fietsvrienden of vriendinnen hopen we echt dat je daaraan denkt. Je bent als wielertoerist onderweg in een gebied waar we met ruim 3.000 mensen te gast zijn. Je bent een toerist onderweg tijdens een toertocht. Profwielrenner ben je niet en zul je (uitzonderingen daargelaten) ook niet worden. Je doet er ons als organisatie, maar ook de Duitse autoriteiten, verkeersdeelnemers en bewoners een enorm plezier mee.

En Tom Boonen? Die komt niet. Helaas! Hij moet die zaterdag boodschappen doen met zijn vrouw en kinderen. Daar was ie de afgelopen 15 jaar niet aan toegekomen. Uit onbetrouwbare bron hebben we vernomen dat de Rundfahrt bovenaan zijn “bucketlist” staat. Dus misschien zien we hem volgend jaar. Of het jaar daarna, of daarna, of….

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×