Pech kun je hebben...

Terwijl de hele wereld in de ban is van het Coronavirus, bikkelen de organisatoren van de VolkerWessels Tecklenburg Rundfahrt vrolijk verder. Voorlopig is er nog geen negatief reisadvies voor het Teutoburgerwald. Wij gaan er gemakshalve vanuit dat de komende editie van de Rundfahrt geen gevaar loopt. Inmiddels staat de teller van de voorinschrijvingen al op ruim 800, dus dit loopt voorspoedig.

Wanneer je ieder jaar zo’n 2.500 fanatieke (en minder fanatieke) fietsers te gast krijgt, vergt dat de nodige organisatorische inspanningen. Die inspanningen verwachten we natuurlijk ook van onze deelnemers, wanneer we weer een onbekend klimmetje proberen weg te stoppen in onze routes. Het overgrote deel van onze deelnemers weet drommels goed waar hij/zij aan begint, wanneer zij op de zaterdag na Hemelvaart ten strijde trekken in het Duitse heuvellandschap rondom Ibbenbüren. Heel af en toe blijken deelnemers toch iets minder voorbereid. Dat uit zich vaak in het materiaal.

De fietsenstalling van de Tecklenburg Rundfahrt is vaak een heuse snoepwinkel. Amerikaans, Duits, Belgisch, Italiaans of Taiwanees carbon in alle maten en kleuren. Vaak zijn deze fietsen op en top verzorgd, net zoals hun berijders. Maar soms, heel soms, gaat het een beetje mis. Een paar jaar geleden kregen we ’s morgens de vraag of we wellicht nog een wielsetje beschikbaar hadden, omdat de renner in kwestie die vergeten was in te pakken. Of een deelnemer staat met een achterwiel zonder cassette bij de technische assistentie bij de start. Hij vond het al zo vreemd dat hij onderdelen overhield, toen hij de dag voor de tocht zijn fiets nog een grondige onderhoudsbeurt gaf. Iedereen kent immers dat “Ikea-gevoel”…

Soms kun je ook pech hebben, domme pech. Als jouw fiets niet bestand is tegen de oerkrachten die sommigen van jullie oproepen tijdens een beklimming en je derailleur spontaan in tweeën breekt. Of wanneer het gewicht van de berijder niet geheel overeenkomt met het maximale gewicht van de wielset. Soms heb je gewoon pech, dat die ene roestige schakel in jouw ketting net breekt op het moment dat jij jouw fietsmaatjes je billen toont op die ellendige 25% beklimming. Dan is het goed om te weten dat wij daaraan gedacht hebben.

Ieder jaar staan er namelijk op onze verzorgingsposten twee uitstekende fietsenmaker klaar om eventuele kleine problemen te verhelpen. Een doormidden gebroken derailleur betekent vaak “einde oefening”. Maar problemen met de ketting, slecht schakelen of een zwabberend balhoofd, dat wordt moeiteloos verholpen. Sinds jaar en dag is Ten Tusscher een van onze vaste materiaalposten. Sinds vorig jaar is daar Vriezema Race- en ATB Repair bijgekomen. Als organisatie zijn we ontzettend blij met de aanwezigheid van de ervaren monteurs van Ten Tusscher en Vriezema Race- en ATB Repair. We hopen natuurlijk dat jullie geen gebruik van hun diensten moeten maken. Mocht dat onverhoopt toch nodig zijn, dan is jouw grote liefde bij hen in vertrouwde handen.

Wil je meer weten over de Ten Tusscher en Vriezema Race- en ATB Repair? Kijk dan eens op hun website.

Vriezema Race- en ATB Repair

Fietsenwinkel Ten Tusscher

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×