Kriebels

Kriebels. Iedereen heeft ze. Kriebels zijn leuk, soms. Niet altijd, want soms zijn kriebels ook heel vervelend. Kriebels tussen je schouderbladen zijn nooit leuk, want dat krabt zo lastig. Kriebels van de stoppeltjes op je pasgeschoren benen zijn ook niet leuk. En kriebels in je neus in een overvolle treincoupé zijn ook niet leuk. Kriebels in je buik daarentegen zijn wel leuk, tenzij je in de wachtkamer van de tandarts zit te wachten op een wortelkanaalbehandeling. Dat zijn vervelende kriebels.

Maar soms, als de lente begint, je kan fietsen in de korte broek en de zon schijnt…dan zijn kriebels heerlijk. Dat zijn de kriebels die je had toen je voor ’t eerst jouw vrouw of man ontmoette (en je nog in Everlasting Love geloofde) . Of toen je jouw eerste racefiets kocht. Of je inschreef voor de 32e editie van de Tecklenburg Rundfahrt.

Die kriebels ga je zeker weer krijgen als je zaterdag 1 juni richting Ibbenbüren rijdt. Het moment dat je nabij Hörstel de eerste glooiingen in het landschap ziet opdoemen en voorzichtig kriebels zich rond je navel beginnen aan te dienen. Hoe dichterbij Ibbenbüren je komt, hoe sterker de kriebels worden. In de verte zie je de pittoreske schoorsteen van de kolencentrale. De heuvels worden bergen, de kriebels worden meer. Bij de start kriebelt het bij iedereen. Bij onze vrijwilligers omdat ze zoveel zin hebben om jullie een mooie dag te bezorgen, bij onze commissie omdat we hopen dat iedereen vanavond veilig en wel huiswaarts kan. En bij onze deelnemers, want ondanks alle trainingskilometers is er toch de twijfel? Kriebels, gezonde spanning, adrenaline…name it!

Inmiddels gaan we richting de 1.500 voorinschrijvingen. Begint het al te kriebelen? Schrijf je dan snel in voor de 32e Tecklenburg Rundfahrt. Anders krab jij je straks achter je oren, wanneer je op 1 juni naar de woonboulevard of babywinkel mag, omdat je te laat was met inschrijven.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×