Krentenbollen en stroopwafels

De Tecklenburg Rundfahrt is nog altijd populair. Dat zien we aan het aantal inschrijvingen dat we inmiddels hebben, namelijk bijna 500! Da’s een mooi aantal zo eind januari. We staan ieder jaar versteld van de snelheid van de eerste inschrijvers. Dit jaar was nog amper 16 (!!!) seconden oud en de eerste twee deelnemers hadden zich al ingeschreven. Supervet (verjongde commissie, dus aangepast taalgebruik) dat jullie zo fanatiek zijn om je in te schrijven voor onze tocht. Maar ja, het schept natuurlijk ook weer verplichtingen. De spreekwoordelijke lat moet weer een stukje hoger en we doen ons best om de tocht nog beter te organiseren.

Een aantal deelnemers is nog niet zo goed bekend met onze tocht. We krijgen namelijk nogal wat vragen over de bevoorrading. We zullen dat ook uitleggen op onze site, maar een kleine toelichting is wel op zijn plaats. Als je deelneemt aan de Tecklenburg Rundfahrt ontvang je bij de start een gelletje en een reep. Het is de bedoeling dat je dat onderweg gebruikt, bijvoorbeeld als je het even een beetje moeilijk hebt. Heb je binnen 20 km het gelletje en de reep al op, dan raden wij je aan om rechtsomkeert te maken en alvast een plekje op het terras op te zoeken.

Rijd je de 100km dan heb je vette mazzel. Je komt dan namelijk langs 2 pauzeposten, waar wij je gratis voorzien van sportdrank, een stroopwafel/banaan en/of krentenbol. Rijd je de 130 km, dan kom je ook langs de 2 “gratis” posten. Daarnaast kom je onderweg bij Hotel Bergeshöhe in Mettingen, waar ze overheerlijk gebak en goede koffie hebben. Tegen betaling uiteraard. Neem van ons aan, dat gebak is de moeite meer dan waard! De 160km route kent natuurlijk ook weer de 2 “gratis” posten en komt ook langs Hotel Bergeshöhe. Verderop de route kom je nog langs een 2e restaurant, waar je tegen betaling, vaak de lekkerste soep kunt bestellen.

Zoals je kunt lezen, verzorgen wij je goed voor en tijdens de tocht. Na afloop laten we je volledig vrij, maar de curryworst met pommes zijn om je vingers bij af te likken! Als er ooit een Michelinster voor curryworst wordt gegeven, dan weten wij wel waar deze terecht komt.

Iemand sprak ooit de wijze woorden “soigneren kun je leren”. Dat geldt natuurlijk ook voor de deelnemers aan de Tecklenburg Rundfahrt. We gaan je echt niet verplichten om je benen te scheren (al vinden de dames van de organisatie dat wel heel erg opwindend). Ook kan het ons niet schelen of je een geel, groen, rood of paars shirtje aantrekt. Wat we wel belangrijk vinden is, dat je goed voorbereid aan de start staat. Voldoende eten en drinken, je zorgpasje heb je bij je en natuurlijk heb je voldoende trainingskilometers in de gespierde kuiten.

Voor nu, veel succes met de voorbereidingen. Nog niet ingeschreven? Wacht niet te lang…VOL=VOL!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×