Keuzes…

Altijd een keuze. Die wijze woorden hebben we allemaal al erg vaak gehoord. Dat je altijd een keuze hebt, weten we wel. Soms is kiezen leuk. Specialized, Cervelo, Canyon of toch die mooie De Rosa. Korte broek, lange broek, kleurrijke sokken of traditionele witte sokken (zoals het hoort). Geschoren beentjes of toch die paar donshaartjes laten staan? Kies zelf maar.

We zitten inmiddels ruim een week voor de 31e Tecklenburg Rundfahrt. Als organisatie zijn we er bijna klaar voor. Het hoofddraaiboek is bijna helemaal afgehandeld en de laatste zaken regelen we de komende dagen. De laatste dagen voor de tocht, staan bij ons vaak alleen nog maar in het teken van Tecklenburg (volgens sommige partners is dat het hele jaar al zo…gelukkig hebben we daar moederdag voor). Hoogste tijd voor een update.

Inschrijving

De voorinschrijvingen lopen hard door. Gisteren hebben we de 2.000 grens gepasseerd en dagelijks komen er tussen de 80 en 100 inschrijvingen bij. We verwachten dinsdag of woensdag VOL te zitten. Het mooie weer helpt daar zeker aan mee. Veel deelnemers hebben tot het laatst gewacht om te beslissen. Logisch, maar wel een risicootje… Immers, als we het maximale deelnemersaantal hebben bereikt, gaat het spreekwoordelijke hek dicht.

Zwartrijders en verkeersregels

De politie zal op 12 mei streng controleren op het naleven van de verkeersregels, maar zal ook controleren op zwartrijders. Zoals we al vaker hebben aangegeven rijden we regelmatig over privaatwegen. Ook zal de politie mogelijk tijdelijk één of meerdere wegvlakken afsluiten en alleen voor onze deelnemers openstellen. Je bent natuurlijk vrij om die dag te gaan fietsen in het Teutoburgerwald. Alleen niet op onze routes. Ook bij de stops zullen wij zwartrijders weren, maar dat snapt iedereen vast.

Stuurbordjes

Je kunt op zaterdagmorgen vanaf 7.00 uur jouw stuurbordje afhalen bij de start. Doordat wij zo lang mogelijk hebben gewacht met het bestellen van de stuurbordjes (alleen op die manier konden we voor zoveel mogelijk deelnemers een stuurbordje op naam bestellen), lukt het niet om de stuurbordjes op tijd bij iedereen thuis te krijgen. Daarbij komt, dat het uitgeven van de stuurbordjes prima georganiseerd kan worden en we zaterdag een erg korte doorlooptijd garanderen. De route wordt vanaf 7.30 uur open gesteld. We vragen je om hier rekening mee te houden. Dan hebben onze vrijwilligers ook de tijd om hun post te bereiken.

Routes

De GPX bestanden van de routes zullen we na het weekend op onze site plaatsen. Op last van de Duitse vergunningverlener moeten we de route op een paar punten aanpassen. Deze aanpassingen worden nu verwerkt en gecontroleerd. Zodra dit klaar is, kunnen we de route beschikbaar stellen. Houdt er dus ook rekening mee dat de route van 2017 niet meer klopt.

Afstand kiezen

We krijgen van deelnemers de vraag of het nog mogelijk is om de afstand waarvoor je hebt ingeschreven te veranderen. Dat is vrij eenvoudig! De route van de Tecklenburg Rundfahrt splitst zich na 7,5 km. De 130 en 160 km route volgen een andere weg dan de 100 km route. Als je daar besluit om een andere afstand te rijden dan waarvoor je hebt ingeschreven is dat geen probleem. Alleen bij de splitsing 130-160 km. kun je nogmaals kiezen (alweer die keuze…).

Tot slot…

Blijf onze site, Facebook en Twitter volgen voor de laatste informatie rondom de tocht. Dan blijf je op de hoogte van belangrijke nieuwtjes.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×