Het zit erop...

Tien maanden van voorbereiding, aangename en onaangename verrassingen, meewerkende en tegenwerkende ambtenaren, organisatiestress maar vooral heel veel plezier. Het boek van de 32e Tecklenburg Rundfahrt is bijna geschreven. Nog een epiloog en het is klaar. We gaan nog evalueren en sluiten af met de inmiddels traditionele BBQ voor onze vrijwilligers. Dan zit het erop en gaan we genieten van een hopelijk mooie zomer.

Het boek van de 32e Tecklenburg Rundfahrt laat zich het best vergelijken met Vijftig Tinten Grijs. Soms prikkelend, soms een tikkie saai, soms spannend en regelmatig sadomasochistisch. Af en toe moest de zweep er over, maar veel vaker konden we het af met onze charme en onze charismatische uitstraling. Oké, en soms ging het ook gewoon over geld. Binnen de commissie vechten we nog uit wie de rol van Mr. Grey op zich neemt, maar daarover later meer. Als organisatie van een tocht als de Tecklenburg Rundfahrt moet je een beetje sadomasochisme niet schuwen.

Wie in de organisatie van de Tecklenburg Rundfahrt plaatsneemt, weet vaak niet waar hij of zij aan begint. Het lijkt leuk en al die blije fietsers maken natuurlijk erg veel goed. De vergaderingen zijn gezellig en eindigen bijna steevast met bier, wijn en light-chips (we blijven tenslotte fietsers). Maar er is ook stress, veel stress soms. Wanneer je er twee weken voor de tocht achter komt, dat de uitbater van de startlocatie de uitbater niet meer is (en de gemeente dat al een half jaar wist zonder je te informeren). Of wanneer een overijverige ambtenaar besluit dat je dat ene mooie klimmetje niet meer mag rijden en je daardoor een week voor de tocht de route moet omgooien. Of je gewoon een vette “hangover” hebt van Dauwpop, maar wel de volgende ochtend rond 9.00 op weg moet naar Ibbenbüren. Al is dat laatste meer een stukje zelfkastijding in plaats van sadomasochisme.

Op zaterdag is er dan dat hoogtepunt, waar wij al die maanden naartoe werken. Hoeveel moeite we ook doen of hoe goed we alles proberen te regelen, ons succes valt of staat met factoren die wij zelf niet in de hand hebben. Slecht weer, vervelende valpartijen, chagrijnige deelnemers (of vrijwilligers) kunnen zo maar roet in het eten gooien. De 32e editie had gelukkig niets van dit alles. De zaterdag was een groot hoogtepunt, waar zelfs Mr. Grey en Anastasia (jawel, de schrijver van dit artikel kent de feiten) jaloers op zijn. Prachtig weer, goed geluimde deelnemers en vrijwilligers en weinig tot geen valpartijen. En dus vielen wij als organisatoren zaterdagavond met een heerlijk gevoel in slaap…moe, maar voldaan. Net als…

We kijken weer terug op een geweldige editie van de Tecklenburg Rundfahrt. We bedanken onze deelnemers voor hun enthousiasme en de vele complimenten die we mochten ontvangen. We danken alle vrijwilligers die voor dag en dauw richting Ibbenbüren zijn gekomen om ons te helpen. We danken onze sponsoren VolkerWessels, DA Fredriek, Born, Ten Tusscher, ROSS Salland, De Haar Rijssen, Van Keulen Interieurbouw, Vriezema Race & ATB Repair voor hun bijdrage of hulp aan de 32e Tecklenburg Rundfahrt.

En net zoals bij Vijftig Tinten Grijs, komt er zeker een vervolg. Het script voor de 33e Tecklenburg Rundfahrt wordt na de zomer geschreven en de opnames staan gepland voor zaterdag 23 mei 2020.  Met enkele nieuwe hoofdrolspelers, dat wel. Het zal er niet minder spannend, prikkelend of uitdagend om zijn. We wensen jullie een hele mooie zomer en veel veilige fietskilometers.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×