Hard

Het gaat hard! Amper 10 dagen geleden opende de voorinschrijving voor de komende Tecklenburg Rundfahrt en het aantal voorinschrijvingen loopt hard op. Het nieuwe jaar was slechts enkele minuten begonnen toen de eerste inschrijvingen al binnenkwamen. Inmiddels is ruim 15% van de 2.500 startbewijzen vergeven.

Zoals je al regelmatig voorbij hebt zien komen, zullen we in 2018 alleen nog maar werken met voorinschrijvingen. Inschrijven op 12 mei is helaas niet meer mogelijk. Een belangrijke vraag die jullie (en wij) ons stellen is natuurlijk hoe we omgaan met fietsers die zonder startbewijs toch op 12 mei naar Duitsland komen. Daarover kunnen we duidelijk zijn. Geen inschrijving is geen deelname! We willen dit wel graag toelichten…

Natuurlijk willen we als organisatie zoveel mogelijk fietsers een mooie dag bezorgen. We hebben alleen de laatste jaren gezien dat de Duitse vergunningverleners niet zitten te wachten op horden fietsers uit Nederland en Duitsland. Het werd voor ons steeds moeilijker om de vergunning voor de tocht te krijgen. Vorig jaar hebben we door veelvuldig gepolder (we zijn tenslotte Nederlanders) een compromis kunnen sluiten. Amper een uur nadat de laatste deelnemer vertrok, konden wij een volledige deelnemerslijst overhandigen aan de Duitse politie. Dit heeft ons als organisatie de nodige moeite gekost. Daarbij hebben we ook afgesproken dat we vanaf 2018 alle namen van de deelnemers op voorhand beschikbaar stellen. En dat is alleen mogelijk wanneer we jullie vragen om je vooraf in te schrijven.

Als organisatie nemen we daarmee een risico. Dat snappen we. Immers, niet iedereen wil voorinschrijven en er zullen altijd mensen zijn die de gok gaan nemen. Om niet op de dag in oeverloze discussies te geraken, doen we enerzijds een beroep op jullie begrip. Anderzijds zullen wij streng controleren op zwartrijders. Natuurlijk, onze tocht gaat veelal over openbare wegen. Ook in 2018 zitten hier echter zogenaamde Privatwegen of Anlieger freie wegen bij. Deze wegen zijn alleen toegankelijk voor onze deelnemers en bieden ons de kans om hierop te controleren. Natuurlijk doen we dit wel op een manier waarop jullie er zo min mogelijk last van hebben.

Nogmaals, we doen dit niet om jullie te pesten! Het is voor de toekomst van onze tocht enorm belangrijk om van de voorinschrijving een succes te maken. Daarnaast voorkomen we ook dat we als organisatie uit ons jasje groeien. We hebben namelijk gemerkt dat we ook als organisatie een maximaal aantal deelnemers kunnen verwerken. Dat heeft te maken met de locatie, parkeergelegenheid, enzovoorts. We hechten meer waarde aan kwaliteit dan aan kwantiteit.

En verder? De voorbereidingen zijn al weer in volle gang. Ideeën genoeg! We gaan er weer een mooi feestje van maken op 12 mei. Zon, regen, westenwind, het maakt ons niet uit.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×