Bohemian Rhapsody

Oudejaarsavond. Terwijl Freddie Mercury zijn laatste adem uitblaast, tikt de klok langzaam verder. De Top 2000 zit er weer op, het oude jaar is bijna ten einde. Nog een paar tellen en ik moet aan de slag met mijn goede voornemens. De kinderen lopen zenuwachtig door de hut…klaar om het nieuwe jaar knallend in te luiden. Ik simuleer een vuurwerkangst. Vertel mijn schoonmoeder dat ik vroeger zo erg geschrokken ben van een rotje, dat ik spontaan alles liet lopen. Dat laatste kent mijn schoonmoeder, ze is iets ouder. De werkelijke reden van mijn spontane vuurwerkfobie staat op het bureautje achter in de kamer. De laptop staat stand-by. En dan…eindelijk, het is 12 uur. Ik zoen mijn vrouw, kinderen, hond, kat en schoonmoeder (in dezelfde volgorde, ik ken mijn prioriteiten) en terwijl de hele familie naar buiten rent, kruip ik stilletjes achter mijn beeldscherm. Snel en moeiteloos log ik in en zoek naar de bewuste datum, 23 mei 2020! De Tecklenburg Rundfahrt. Even snel mijn gegevens invullen en mijn inschrijving is een feit. Zou het nu dan eindelijk lukken…?

Vorig jaar vierden we oudejaarsavond met onze buren. Mijn buurvrouw behoort tot de categorie, waarvoor iedere man zijn hoofd omdraait. Ik was er als de kippen bij, om haar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Daarna kuste ik mijn vrouw en kinderen (prioriteiten…) en ging stilletjes naar mijn laptop. Even dacht ik dat het me gelukt was, maar iemand was me voor…helaas opnieuw geen startnummer 1!

De zaterdag na Hemelvaart 2019 reed ik zielloos door het prachtige Teutoburgerwald. Mijn benen voelden super, op mijn tellertje ramde ik de ene na de andere KOM en gelijk Alberto Contador in zijn beste jaren, fladderde ik de heuvels op en af. Toch ontbrak er een belangrijk ding. Mijn startnummer was nog altijd niet waarop ik had gehoopt. Startnummer 1 is een bewijs van succes. Alleen de allerbeste renners starten met nummer 1. Het was me opnieuw niet gegund.

2020 zou echter mijn jaar worden! Mijn vrouw had ik overtuigd dat mijn 2 jaar oude carbonracer toch echt aan vervanging toe was. En na drie bossen rozen, 21 keer de afwas en 2 romantische etentjes ging ze eindelijk overstag. Op 23 mei 2020 zou ik getraind, gesoigneerd in optima forma, op mijn fonkelnieuwe racer en met startnummer 1 aan het vertrek staan in Ibbenbüren. Totdat, als een donderslag bij heldere hemel, ik een berichtje las. De organisatie van de Tecklenburg Rundfahrt had startnummer 1, bij hoge uitzondering, aan een deelnemer toegekend die hier speciaal om had gevraagd. Even…heel even stortte mijn wereld in. Alles waar ik maanden naar toegeleefd had, bleek in een klap verloren. Totdat even later het besef kwam, dat mijn startnummer voor de komende editie van de Tecklenburg Rundfahrt ook een mythisch nummer is. Het nummer waarmee Mathieu van der Poel, op die mooie zondag in april, heel Nederland in extase bracht met zijn overwinning in de Amstel Gold Race.

Inmiddels is ook startnummer 537 uitgegeven. Dat betekent dat de inschrijving lekker door loopt. Nog even en het mooie fietsweer komt eraan. Steeds meer fietsers schrijven zich in voor de Tecklenburg Rundfahrt. We gaan uit van een “volle bak”  op 23 mei. Wil jij erbij zijn, schrijf je dan op tijd in!

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×