Bezemwagen present tijdens 30e editie!

De bezemwagen, welke wielerkenner kent ‘m niet. De Fransen noemen het “la voiture balai” en al klinkt dat heel wat zwoeler, het is en blijft de schrik voor iedere fietser. Wij hebben ‘m. De bezemwagen, la voiture balai, der Besenwagen! Op 27 mei gaan wij hem inzetten tijdens de 30e SportvoedingWebshop Tecklenburg Rundfahrt.

De afgelopen jaren reden er op hoogte- (of diepte-)punten soms meer dan 10 auto’s van onze organisatie op de route om gestrande deelnemers op te halen en naar de finish of verzorgingspost te brengen. Met het stijgende aantal deelnemers, steeg ook het aantal pechgevallen. Voor ons als organisatie is het vrijwel onmogelijk om deze extra service te kunnen blijven leveren. Vanaf de komende editie gaan we de bezemwagen inzetten tijdens onze tocht. De bezemwagen zal gedurende de hele dag op delen van de route aanwezig zijn om gestrande fietsers op te halen en naar de finish terug te brengen. Is de bezemwagen net voorbij, dan heb je (dubbel) pech. Je zult dan even geduld moeten hebben, maar we zorgen dat je terug komt. Het noodnummer van onze organisatie blijft alleen beschikbaar voor…NOOD-gevallen. Voor valpartijen, ziekte, ongelukken kun je ons gedurende de hele dag bellen. We komen dan zo snel mogelijk jouw kant op, al raden we je aan om bij acute nood eerst 112 te bellen.

Gebroken kettingen, teveel lekke banden en ander technisch malheur betekent dat je zult moeten wachten op de bezemwagen of een beroep moet doen op jouw fietsvrienden. Die leer je dan ook gelijk kennen… Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende materiaal bij je hebt. Oké, zo’n zadeltasje smoelt misschien niet super-gesoigneerd, maar kilometers lopen naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker of verzorgingspost is ook niet bevorderlijk voor de kwaliteit en levensduur van je schoenplaatjes. En dat ene reservebandje extra maakt het verschil ook niet op de klim van 25%.

Kortom, als organisatie doen we een beroep op jullie zelfredzaamheid en gezond verstand. En bij nood is redding nabij. Onze charmante EHBO-ers staan gereed met pleisters, verband, een paracetamolletje, lieve woorden en een schouder om uit te huilen. Dat zullen we echt niet verder vertellen…!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×