FTC CC’75

Clubhistorie CC75

De fietstoerclub CC75 is voortgekomen uit de wielervereniging CC75.

In 1978 ontstond er naast de vereniging voor de wedstrijdrenners een toerafdeling, die in 1981 werd omgezet in een aparte Fiets Toer Club. Om de oorsprong en de binding met de “moedervereniging” te benadrukken werd gekozen voor de naam FTC CC75. Ook nu nog zijn er stevige banden tussen de ‘ren’ en de ‘toer’. Zo is er een gemeenschappelijke website en veel wielrenners kiezen na hun wedstrijdloopbaan voor de luwte van de toer.

De FTC CC75 is een actieve vereniging, met een groeiend ledental. Momenteel meer dan 500 leden, waaronder 50 dames. Er wordt gefietst in verschillende groepen, ingedeeld op snelheid.
In principe wordt er ’s zomers op de weg gefietst. Uiteraard op de racefiets en in de winter op ATB of cyclecross fiets in bos en veld. Er zijn echter steeds meer leden die het hele jaar door de ATB verkiezen boven de racefiets.

Natuurlijk organiseren we zelf ook toertochten. We organiseren de Eshuis Accountants en Adviseurs Holterberg ATB Tocht in februari en in december de Zorgsaam Carbid Tocht. In mei organiseren we de inmiddels beroemde Tecklenburg Rundfahrt vanuit partnergemeente Ibbenbüren in Duitsland. Pittig klimwerk met vele ‘kuitenbijters’! Bij al deze tochten is de steun van onze sponsors onontbeerlijk.

Uiteraard zijn er ook bij de ‘Toer’ sterke en minder sterke rijders. Daarom wordt er vaak in een A- B- en C-groep gefietst, met snelheden van resp. 30-35 km/u, 30km/u en 27-28 km/u. In een gemengde groep wordt (binnen redelijke grenzen) de snelheid van de minst snelle deelnemers aangehouden.

Hoogtepunten in het toerseizoen zijn voor velen de Meerdaagse tochten. Eind augustus/begin september is er een tweedaagse tocht met start vanuit Nijverdal, en begin juni een ‘driedaagse’ vanuit een meestal bergachtige locatie in het buitenland. De Vogezen, Eifel, Ardennen, Weserbergland etc. Elke vijf jaar is er een ‘lustrumtocht’ waarvoor nog verder en nog hoger het parool is. De Alpen en de Dolomieten zijn in dit kader al bezocht.

Opgemerkt moet nog worden dat naast het prestatieve aspect ook de sfeer binnen de groep een belangrijke factor is. Het begrip “gangmaker” wordt bij ons op meer dan één manier uitgelegd!

Bezoek onze website op: www.cc75.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×